Skip to main content

Blini kondicionerin e duhur për ju

5 këshilla për një investim të mirë

5 gjëra që duhet të keni parasysh kur blini një kondicioner

Kur investoni në një sistem të kondicionimit të ajrit, blerja e llojit, modelit dhe kapacitetit të duhur është jetike. Kondicionerët kanë një ndikim të rëndësishëm në komoditetin dhe shëndetin tuaj në shtëpi. Këto këshilla do t'ju ndihmojnë të zgjidhni kondicionerin e duhur për hapësirën dhe nevojat tuaja në mënyrë që të përfitoni sa më shumë nga investimi juaj.

1. Efikasitet energjie gjatë gjithë vitit

Të gjitha njësitë e Daikin i ftohin shtëpitë me një vlerësim të efikasitetit në energji deri në A+++, më i larti në treg, duke mbajtur faturën tuaj të energjisë të ulët. Me zgjidhjet tona, ju do të shijoni klimën e përsosur gjatë gjithë vitit në një mënyrë miqësore ndaj energjisë.

2. Kapaciteti i duhur

Kur zgjidhni një sistem ajri të kondicionuar, është e rëndësishme që të përcaktohet kapaciteti i duhur i ftohjes. Një sistem me kapacitet tepër të ulët mund të ofrojë rezultate zhgënjyese, ndërsa një sistem që është me kapacitet tepër të lartë do të ketë një fluks ajri më të fuqishëm sesa është e nevojshme, duke rezultuar në një komoditet të pakëndshëm. Përcaktimi i kapacitetit perfekt është një akt balancues - por instaluesi juaj i Daikin mund t'ju ndihmojë në këtë.

3. Përshtateni me brendësinë tuaj

Çdo shtëpi është unike. Me njësitë e saj elegante të kondicionimit të ajrit dhe gamën e gjerë të modeleve, Daikin ofron zgjidhje komode dhe me efikasitet në energji për çdo dhomë.

  • Njësitë tona me montim në mur (Ururu Sarara, Daikin Emura, Stylish, Perfera) përshtaten në mënyrë perfekte në çdo ambient të brendshëm, ofrojnë komoditet të lartë dhe disa madje janë vlerësuar me çmimet më prestigjioze të botës në dizajn.

  • Njësitë tona me qëndrim në dysheme (si Perfera) përshtaten në mënyrë të përkryer nën një dritare ose në një dhomë ku lartësia është e kufizuar.

Nëse nuk doni të shihni fare njësinë tuaj të brendshme, ju mund të zgjidhni një njësi të fshehur në tavan. Ky model integrohet në tavane të varura ose në mure false në mënyrë që të duken vetëm grilat e daljes.

4. Kujdesuni për njësinë tuaj të jashtme

Kur instaloni një kondicioner me një njësi të jashtme, shumë njerëz i kushtojnë vëmendje vetëm njësisë së brendshme sepse është më e dukshme brenda. Por vendndodhja e njësisë së jashtme mund të jetë edhe më e rëndësishme, pasi ajo mund të ketë një ndikim të madh në funksionimin e duhur të të gjithë sistemit. Njësia e jashtme është zemra e sistemit të kondicionimit të ajrit, prandaj nuk duhet harruar. Sigurohuni që hyrja dhe dalja e ajrit të mos pengohen nga pengesat ose gjethet. Shikojeni njësinë tuaj para fillimit të sezonit të verës dhe dimrit për të siguruar funksionimin e saj optimal.

5. Porositeni njësinë tuaj në kohë

Mos prisni për ditën e parë të nxehtë për të porositur sistemin tuaj të kondicionimit të ajrit. Së pari, nuk do të jeni i vetmi që do të doni një njësi të instalohet shpejt dhe axhendat e instaluesve të autorizuar do të jenë të zëna. Së dyti, zakonisht duhet pak kohë para se t’ju dërgohet kondicioneri që keni zgjedhur. Periudha midis porosisë dhe vetë instalimit mund të zgjasë disa javë.

Si shembull, vetë instalimi i një kondicioneri zakonisht është një ditë pune për një dhomë. Koha e saktë e instalimit varet nga rrethanat e sakta të instalimit.

bg-image

Porositeni njësinë tuaj në kohë dhe mbani në mend këto këshilla.

Keni pyetje të tjera?

Artikujt përkatës