Skip to main content

Ajrosja

Nga sistemet e vogla për rikuperimin e nxehtësisë, deri te njësitë e përpunimit të ajrit në shkallë të lartë, Daikin ofron një shumëllojshmëri zgjidhjesh për ajrosje për të ofruar një mjedis të freskët, të shëndetshëm dhe komod për hapësirat rezidenciale, komerciale dhe industriale.

Ilustrimi i ndërtesave të sotme moderne.

Ajër i pastër dhe i freskët

Ndërsa infrastruktura e ndërtesave të sotme moderne garanton izolim superior dhe efikasitet energjie, ajo nënkupton gjithashtu edhe mungesë ajri të freskët, që mund të shkaktojë akumulimin e lagështisë, mikrobeve dhe substancave alergjike. Për të zgjidhur këtë problem, Daikin ofron një shumëllojshmëri zgjidhjesh ajrosjeje për të siguruar ajër të freskët dhe të pastër në mënyrën më efikase.

Zgjidhjet e ajrosjes

Për të arritur ajrosjen optimale, Daikin mban standardet më të larta të efikasitetit të energjisë dhe fleksibilitetit për të dhënë cilësinë më të mirë të ajrit në ambiente të brendshme. Për të arritur ajër të pastër në ambientet e brendshme, Daikin sigurohet që produktet e tij të ajrosjes të integrohen në mënyrë të përkryer me një zgjidhje totale me pompë nxehtësie. Kjo do të thotë se ne reduktojmë numrin e sistemeve individuale dhe furnitorëve të pavarur për të ofruar një sistem të vetëm të plotë HVAC.

Ajër i freskët dhe i pastër brenda

Për të krijuar klimën e përkryer të brendshme, janë 5 komponentë kryesorë që duhet të merren parasysh kur matet cilësia e ajrit të brendshëm dhe se si ta kontrollojmë atë duke përdorur zgjidhjet tona të ajrosjes.

 1. Ajrimi: Garanton sjelljen e ajrit të freskët dhe të pastër

 2. Rikuperimi i energjisë: Sjell kursime energjie duke transferuar nxehtësinë dhe lagështirën mes qarkullimit të ajrit duke ndihmuar kështu në sjelljen e furnizimit të ajrit në kushtet e kërkuara në ambientet e brendshme për temperaturën dhe lagështirën

 3. Përpunimi i ajrit: Sjell ajrin e kërkuar të kondicionuar për të optimizuar efikasitetin e energjisë të pajisjes së brendshme HVAC

 4. Krijimi i lagështisë: Garanton nivelin e dëshiruar të lagështirës në hapësirën e kondicionuar

 5. Filtrimi: Garanton ajër të pastër dhe të shëndetshëm duke filtruar polenin, pluhurin, aromat e këqija dhe ndotësit e tjerë që janë të dëmshëm për shëndetin tonë
5 komponentët e cilësisë së ajrit në ambientet e brendshme të shkruara në gjethet e një luleje. Ilustrim.
Një grua që hidhet në litar në një palestër sportive.

Thithni ajër cilësor

Ajri i pastër dhe i shëndetshëm nuk duhet të jetë vetëm në natyrë. Sistemet tona të ajrosjes me performancë të lartë nënkuptojnë që të gjithë mund të shijojnë përfitimet e ajrit më të pastër në ambiente të brendshme - edhe në hapësirat tregtare plot lëvizje.

Produktivitet i përmirësuar. Jetë më e shëndetshme. Një mjedis më komod.

Udhëzuesi ynë i vendimmarrjes së shpejtë mund t’ju ndihmojë të bëni zgjedhjet e duhura për të përmirësuar cilësinë e ambientit të brendshëm të ndërtesës suaj.

Katalogët e produkteve të Daikin, të hapur dhe të mbyllur.

Një portofol unik produktesh

Te Daikin, ne ofrojmë gamën më të gjerë të ajrosjes në treg, nga njësitë e vogla të ajrosjes me rikuperim të energjisë deri te njësitë për trajtimin e ajrit në shkallë të gjerë.

Jo vetëm që secila prej zgjidhjeve tona për ajrosje është prodhuar sipas standardeve të jashtëzakonshme të cilësisë, por ato janë projektuar për lehtësi instalimi për integrim të pandërprerë në çdo hapësirë komerciale.

Zbuloni gamën tonë të produkteve dhe aksesorëve në katalogun tonë të ajrosjes.

Portofoli i Daikin për ajrin e pastër

Të gjitha njësitë tona të ajrosjes ofrojnë rikuperim të nxehtësisë si veçori standarde dhe mund të rikuperojnë deri në 81% të nxehtësisë që del. Ne ofrojmë një gamë të gjerë zgjidhjesh për të mbuluar pothuajse çdo aplikim, duke filluar nga 10 m3/h e deri në 140 000 m3/h.

Produkt ajrosjeje për rigjenerimin e nxehtësisë

Ajrosja për rigjenerimin e nxehtësisë (VAM)

 • Rikuperimi i nxehtësisë dhe lagështisë
 • Fitoni ftohje falas me ajrin e freskët të jashtëm
 • E disponueshme si njësi e veçantë ose e kombinueshme me sistemet Sky Air ose VRV
 • Vizualizimi i matjes së CO2 në telekomandën Madoka në kombinim me sensorin opsional BRYMA të CO2 (qoftë për VAM-J8 më vete ose në kombinim me EKVDX)
 • Vizualizimi i matjes së CO2 në telekomandën Madoka në kombinim me sensorin opsional BRYMA të CO2 për një njësi VAM J-8.
Njësi me rikuperim nxehtësie me efikasitet premium

Modular L (Smart)

 • Njësia e rikuperimit të nxehtësisë
 • Shkëmbyes nxehtësie me pllakë kundër rrymës
 • ESP deri në 600 Pa
 • E disponueshme si njësi e veçantë ose e kombinueshme me sistemet Sky Air dhe VRV
Produkt për ajrosje për rikuperimin e nxehtësisë, lagështim dhe trajtim i ajrit

EKVDX

 • Krijon një mjedis të brendshëm të cilësisë së lartë nga ajri i pastër në hyrje para kondicionimit
 • Fleksibilitet maksimal në instalim falë serpentinës DX të veçantë
 • Gamë e gjerë njësish që mbulon qarkullim të freskët nga 500 deri në 2000 m³/orë
 • ESP e lartë deri në 150Pa
 • Mund të integrohet në të dyja sistemet R-32/R-410A VRV
 • Vizualizimi i matjes së CO2 në telekomandën Madoka në kombinim me sensorin opsional BRYMA të CO2 (qoftë për VAM-J8 më vete ose në kombinim me EKVDX)
Produkt për ajrosje për rikuperimin e nxehtësisë, lagështim dhe trajtim i ajrit

Ajrosja për rigjenerimin e nxehtësisë (VKM)

 • Rikuperimi i nxehtësisë dhe lagështisë
 • Lagështimi dhe përpunimi i ajrit (kushtëzimi paraprak) i ajrit që hyn
 • Fitoni ftohje falas me ajrin e freskët të jashtëm
 • Lidhje Plug & Play me njësitë Daikin VRV
Njësi për trajtimin e ajrit

Njësitë për trajtimin e ajrit (AHU)

 • Zgjidhje e personalizueshme për ajrosje dhe trajtim të ajrit për të arritur kontrollin maksimal mbi cilësinë e ajrit
 • Rikuperimi i nxehtësisë dhe lagështisë
 • Lagështimi dhe përpunimi i ajrit që hyn
 • Lidhje Plug & Play me njësitë Daikin çiller ose VRV
Njësi për tarracë

Njësitë për tarracë

 • Pompa e nxehtësisë me ajrosje të integruar
 • Fitoni ftohje falas me ajrin e freskët të jashtëm
 • Rikuperimi opsional i nxehtësisë me pllakë
 • Koncept i paketuar i lehtë për t’u instaluar

Ventilim për çdo lloj ndërtimi

Jeni tregtar ose menaxher i hotelit, opsionet tona të ventilimit të Daikin do t'ju ndihmojnë të krijoni një mjedis të freskët, të shëndetshëm dhe të rehatshëm. Filloni projektin tuaj me ne duke zgjedhur llojin tuaj të ndërtimit.

Mësoni më shumë