Skip to main content

Ngrohje ekologjike me pompat e nxehtësisë së Daikin

Pompat tona të nxehtësisë funksionojnë me një shumëllojshmëri burimesh energjie dhe kombinimesh hibride që janë deri në katër herë më efikase se zgjidhjet tradicionale të ngrohjes.

Pompa e nxehtësisë e Daikin
Pompa e nxehtësisë e Daikin

Energji e rinovueshme

Duke përdorur deri në 75% energji të rinovueshme, pompat e nxehtësisë së Daikin rrisin në mënyrë të konsiderueshme kursimet tuaja të energjisë dhe reduktojnë emetimin e karbonit.
Përfitoni nga një shumëllojshmëri burimesh të energjisë së rinovueshme për të ngrohur ambientin tuaj: ajri, uji, toka, dielli, hibride.

Pompë nxehtësie me burim tokësor Daikin
Pompë nxehtësie me burim tokësor Daikin

Zhvilluar në Evropë

Me Qendrën Evropiane të Zhvillimit të Daikin, ne kryejmë kërkim dhe zhvillim të zgjidhjeve të ngrohjes në Evropë për Evropën.

Projektuar posaçërisht për gamën e klimave që ne kemi në Evropë, ju mund të keni sigurinë se zgjidhja e ngrohjes nga Daikin do të ketë rendiment në temperatura të ulëta deri në -25°C.

Aplikimi i pompës rezidenciale të nxehtësisë të Daikin
Aplikimi i pompës rezidenciale të nxehtësisë të Daikin

Për të gjitha përdorimet

Pompat e nxehtësisë të Daikin janë një zgjidhje efikase në energji ideale për të gjitha llojet e shtëpive dhe bizneseve:

 • Ambiente rezidenciale, tregtare dhe industriale
 • Shtëpi dhe ndërtesa me energji të ulët
 • Ndërtesa të reja ose rikonstruksione në shkallë të lartë
 • Rikonstruksionet e vogla pa ndryshim të radiatorëve ose tubave ekzistues
 • Zgjidhje bivalente, që kombinojnë sistemin aktual të ngrohjes me një sistem Daikin

Si funksionon një pompë nxehtësie

Pompa e nxehtësisë kontrollon temperaturën përmes transferimit të nxehtësisë. Pompa e nxehtësisë ka tre elemente kryesore: njësia e jashtme (avulluesi), njësia e brendshme (kondensatori) dhe agjenti ftohës. Agjenti ftohës transferon nxehtësinë ndërsa qarkullon mes njësive të jashtme dhe të brendshme.

Si funksionon një pompë nxehtësie
 • Avulluesi nxjerr energjinë nga burimi i rinovueshëm (ajri, uji, toka ose dielli) duke detyruar lëngun të kthehet në gaz.
 • Kompresori e ngjesh gazin duke i rritur temperaturën.
 • Kondensatori shkëmben nxehtësinë nga gazi në sistemin e ngrohjes dhe gazi kthehet në gjendje të lëngshme.
 • Valvula e zgjerimit e ul presionin e agjentit ftohës, duke aktivizuar avullimin dhe fillimin e një cikli të ri.

Ne thjesht e kthejmë këtë cikël në anën e kundërt për të ftohur shtëpinë.

Burimet e energjisë së rinovueshme

 • Burimi tokësor

  • Për ngrohje dhe ujë të ngrohtë
  • Furnizim me 80% nxehtësi gjeotermike dhe 20% energji elektrike
  • Ideale për shtëpitë e reja dhe rikonstruksionet
 • Ajër-ajër

  • Për ngrohje dhe ftohje
  • Furnizim me 80% ajër dhe 20% energji elektrike
  • Ideale për shtëpitë e reja, ndërtesat "e gjelbra" dhe zëvendësimet e sistemeve të vjetra të ngrohjes me energji elektrike
 • Ajër-ujë me temperaturë të ulët

  • Për ngrohje, ujë të ngrohtë dhe ftohje opsionale
  • Furnizim me 75% ajër dhe 25% energji elektrike
  • Mbështetje opsionale diellore
  • Ideale për shtëpitë e reja dhe ndërtesat "e gjelbra"
 • Ajër-ujë me temperaturë të lartë

  • Për ngrohje, ujë i ngrohtë dhe ftohje
  • Furnizim me 65% ajër dhe 35% energji elektrike
  • Mbështetje opsionale diellore
  • Lidhet me sistemet ekzistuese të tubave dhe radiatorët me temperaturë të lartë
  • Ideale për rikonstruksionet dhe zëvendësimet e bojlerëve të vjetër
 • Hibrid

  • Për ngrohje, ujë i ngrohtë dhe ftohje
  • Furnizim me një kombinim optimal të ajrit, energjisë elektrike dhe gazit, në varësi të kushteve sezonale dhe çmimeve të energjisë
  • Ideale për rikonstruksionet dhe zëvendësimet e bojlerëve të vjetër të gazit

Ngrohje për çdo lloj ndërtese

Qoftë kur posedoni një shtëpi, jeni pronar dyqani apo menaxher hoteli, asnjëherë nuk do t'ju duhet të sakrifikoni komoditetin për efikasitetin e energjisë me pompat tona të nxehtësisë së Daikin. Fillojeni projektin tuaj me ne duke zgjedhur llojin e ndërtesës.