Skip to main content

Variable Refrigerant Volume

E shpikur prej nesh, e kopjuar nga shumë të tjerë.

Me Variable Refrigerant Volume (VRV), Daikin vazhdon të jetë lider në treg në ofrimin e zgjidhjeve efikase dhe komode kundër ndryshimit të klimës.

VRV, prezantohet një epokë e re e efikasitetit të energjisë

Kur Daikin prezantoi sistemin e kondicionimit të ajrit VRV në vitin 1982, ai prezantoi përdorimin e parë në botë të kontrollit të volumit të agjentit ftohës të ndryshueshëm. Referuar gjithashtu si VRF, qarkullimi i agjentit ftohës të ndryshueshëm është një teknologji që qarkullon vetëm sasinë minimale të kërkuar të agjentit ftohës gjatë një periudhe ngrohjeje ose ftohjeje. Ky mekanizëm solli mundësinë që përdoruesit të kontrollojnë individualisht disa zona kondicionimi njëkohësisht.

*VRV është markë e Daikin Industries, Ltd.

VRV 1982

VRV krahasuar me VRF

VRV dhe VRF (Variable Refrigerant Flow), janë dy terma të ndryshëm për të njëjtën teknologji. Duke qenë se VRV është markë tregtare e Daikin Industries, Ltd., të gjitha kompanitë e tjera që e kopjojnë këtë teknologji e quajnë atë VRF.

Si funksionon VRV?

VRV është një teknologji që alternon volumin e agjentit ftohës në një sistem për t'iu përshtatur kërkesave të sakta të një ndërtese. Nevojitet vetëm një sasi minimale energjie që një sistem të ruajë temperaturat e vendosura, dhe sigurohet që të fiket automatikisht kur në një dhomë nuk ka njeri. Ky mekanizëm unik është më ekologjik në planin afatgjatë sepse përdoruesit kursejnë në kostot e energjisë duke reduktuar emetimet e karbonit të sistemit të tyre.

Me deri në 64 njësi të brendshme të lidhura me 1 njësi të jashtme, sistemi VRV vepron në mënyrë të ngjashme me një sistem Multi-Split. Çdo njësi individuale përcakton kapacitetin që i nevojitet bazuar në temperaturën aktuale të brendshme dhe temperaturën e kërkuar nga telekomanda (pika e caktuar).

Kërkesa totale mes të gjitha njësive të jashtme do të përcaktojë mënyrën se si njësia e jashtme e përshtat përkatësisht volumin e agjentit ftohës dhe temperaturën. Duke furnizuar vetëm ftohjen dhe ngrohjen që nevojitet, kompresori me inverter vazhdon të kursejë sasi të mëdha energjie gjatë funksionimit të VRV.

bg-image

Evolucioni i VRV

Që prej prezantimit të sistemit të parë VRV, ne kemi shtuar vazhdimisht veçori të reja për të arritur kërkesat në evoluim të tregut. Nga rritja e ngarkesës së kapacitetit deri te integrimi i më shumë teknologjive rikuperuese, ne vazhdojmë të përmirësojmë sistemin tonë VRV për të arritur më të mirën në komoditet, efikasitet dhe besueshmëri.

Pionier në industrinë e HVAC

Eksploroni historinë e VRV dhe zbuloni se si ajo vazhdon t'i japë formë të ardhmes së industrisë së HVAC-R.

1982

Fillimi i një epoke të re

Daikin zhvillon VRV: kondicioneri i parë Multi-Split në botë për ndërtesat komerciale. Përpara arritjes së VRV, kontrolli individual i zonave për kondicionim shihej si një sfidë e madhe. Prezantimi i VRV ndryshoi në mënyrë drastike pritshmëritë për kondicionerët e ndërtuar për ndërtesa komerciale.

variable refrigerant flow

1987

Prezantimi i VRV në Evropë

1990

Njësia e jashtme fleksibël

Daikin zhvillon kondicionerin VRV me ftohje me ajër. Kjo njësi është një alternativë ideale kur njësitë VRV me ftohje me ajër nuk mund të përdoren për shkak të gjatësisë së tubave të agjentit ftohës.

Njësia e jashtme fleksibël

1990

Maksimumi i komoditetit

Me teknologjinë e rikuperimit të nxehtësisë, kondicioneri VRV arrin njëkohësisht ngrohje dhe ftohje me një njësi të vetme të jashtme. Daikin gjithashtu i përmirëson teknologjitë e veta për të plotësuar nevojat për komoditet të të gjithë njerëzve dhe rajoneve në botë.

1999

Proces i shpejtë dhe i thjeshtë zëvendësimi

Daikin zhvillon teknologjitë e zëvendësimit për të thjeshtuar procesin e instalimit të VRV për bizneset. Vetëm duke zëvendësuar njësitë e brendshme dhe të jashtme, instaluesit janë në gjendje të ripërdorin komponentët e tjerë, siç janë tubat.

Sjellja e ajrit të ftohët dhe freskues në rajonet jashtëzakonisht të nxehta

Duke u fokusuar në Lindjen e Mesme, Daikin e personalizon VRV për të qenë më e përputhshme me klimat që arrijnë temperaturë deri 50°C ose më shumë.

2004

VRV S-series zgjeron gamën e produkteve VRV për të përfshirë sektorin e lehtë komercial

2007

Sjellja e ngrohtësisë në rajonet jashtëzakonisht të ftohta

Daikin zhvillon një pompë nxehtësie jashtëzakonisht efikase për kondicionerët VRV. Ky sistem është ndërtuar për rajone ku temperatura bie deri në - 25°C.

2015

Daikin prezanton VRV IV i-series, njësinë e parë në botë VRV "të padukshme"

Ajo që krijoi në fund Daikin ishte një përqasje unike ndaj kondicionimit të ajrit. Sot, është bërë një prej dy llojeve të sistemeve të kondicionimit të ajrit në botë, me gyp dhe pa gyp. Daikin gjithmonë do të jetë pionier në kondicionimin e ajrit, sepse vazhdon ta zgjerojë këtë standard të ri në mbarë botën.

2019

Daikin prezanton VRV IV+

Plotësisht i optimizuar për efikasitet sezonal, kjo gamë është e zhvilluar plotësisht sipas Ekodirektivës.
Duke arritur nivelet më të larta në efikasitetin sezonal, e matur me njësitë e brendshme më të shitura, kjo gamë VRV vazhdon të jetë lider në teknologjinë VRF

2020

VRV 5 S-series

Njësi plotësisht e riprojektuar për agjentin ftohës R-32
Më e lehtë për t’u përdorur dhe më fleksibël për t’u instaluar se asnjëherë!

2022 Rikuperimi i nxehtësisë VRV 5

Ndërtuar posaçërisht për të mbështetur dekarbonizimin e ndërtesave komerciale.

Zbuloni më shumë rreth gamës dhe teknologjive të sotme