Skip to main content

Sulmon patogjenin E. koli O157, i cili shkakton helmim nga ushqimi

Është vërtetuar se elementët aktivë të prodhuar nga teknologjia Streamer dekompozojnë dhe neutralizojnë O157 duke sulmuar O157, i cili shkakton helmim nga ushqimi. Për më tepër, kësaj here, është vërtetuar se efekti i sulmit është rritur 18 herë duke operuar dy njësi Streamer.

* Rezultatet janë marrë nga demonstrimi i pajisjes shkarkuese Daikin Streamer në gjendje eksperimentale.

Demonstrimi i efektit eliminues ndaj O157

Funksionimi i një njësie Streamer

Streamer - efekti i eliminimit të O157 me një njësi transmetuese

Funksionimi i dy njësive Streamer

Streamer - efekti i eliminimit të O157 me dy njësi Streamer

Organizata testuese

Laboratorët e Kërkimit të Ushqimit të Japonisë

Metoda e testimit

Duke rrezatuar O157 me Streamer për 1, 2, 3, 4, 8 orë dhe duke inokuluar qelizat e kultivuara, kemi vërejtur gjendjen e mbetur të O157 nga ndryshimi në kohën e rrezatimit me Streamer.

Streamer - krahasimi i efektit të mbivendosjes ndaj O157 me një dhe dy njësi Streamer

Shkalla e mbijetesës së O157 pas 2 orësh të rrezatimit me Streamer ishte 0,1% për funksionimin e dy njësive krahasuar me 1,8% për një njësi, duke konfirmuar që eliminimi është 18 herë më efektiv. Për më tepër, pas 3 orësh, u konfirmua që efekti eliminues është 99,9% si me funksionimin e një njësie ashtu edhe me funksionimin e dy njësive.

* Rezultatet janë marrë nga demonstrimi i pajisjes shkarkuese Daikin Streamer në gjendje eksperimentale.

O157 me toksinë të fortë dhe infektivitet

O157 prodhon një toksinë të fortë të quajtur Verotoksinë, e cila shkakton dhimbje barku, diarre hemorragjike dhe të vjella. Është një nga bakteret më të rrezikshme që mund të shkaktojë simptoma të rënda dhe vdekje kur infektohen foshnjat dhe të moshuarit. Përveç kësaj, infektiviteti është i fortë. Helmimi i përgjithshëm nga ushqimi zhvillohet vetëm kur pushtojnë "rreth 1 milion" baktere, ndërsa O157 zhvillon helmim nga ushqimi edhe me një numër të vogël të baktereve "rreth 100".