Daikin Altherma HPC Rezidenciale

Daikin Altherma HPC

Një përqasje e re për komoditetin në shtëpi

Daikin Altherma HPC është një konvektor i pompës së nxehtësisë që kombinon nxehjen dhe ftohjen në një produkt.

Altherma_HPC_bedroom.jpg

Daikin Altherma HPC është e pajtueshme me tubacionet nën dysheme dhe mund të zëvendësojë radiatorët e vjetruar. Mund ta lidhni atë me pompa nxehtësie me temperaturë të ulët për të arritur kapacitete më të larta.

Qarkullimi i ajrit në një konvektor të pompës së nxehtësisë

Çfarë është konvektori i pompës së nxehtësisë

Mënyra se si funksionon një konvektor i pompës së nxehtësisë është e ngjashme me atë të radiatorit, sepse të dy përdorin konveksionin për të ngrohur një dhomë. Një radiator krijon konveksion duke kaluar ujë përmes tubacioneve. Me një konvektor të pompës së nxehtësisë, procesi i konveksionit të radiatorit është më i shpejtë sepse ka një ventilator të vogël prapa tij që përshpejton ciklin e ngrohjes.

Një konvektor i pompës së nxehtësisë krijon të njëjtën temperaturë dhome si radiatorët tradicionalë, por me temperatura uji më të ulëta në radiator dhe në planin afatgjatë, kontribuon në kursime direkte në energji për përdoruesit.

Dimensionet e Altherma HPC

Dimensionet e vogla

Me 135 mm (thellësi), kjo pompë nxehtësie mund të përshtatet në çdo shtëpi apo apartament.

Dimensionet e Altherma HPC - Thellësia
Zhurma e Altherma HPC

Diskrete

Ndërsa njësia arrin pikën e vet të caktuar, një ventilator me modulim të vazhdueshëm redukton gradualisht shpejtësinë dhe krijon më pak zhurmë. Presioni i zhurmës së njësisë arrin në 25 db(A) në 1 m kur ventilatori është në një cilësim shpejtësie të ulët.

Kombinimi i Altherma HPC me gamën Daikin Altherma 3

Kombinimi i përkryer

Ky konvektor i pompës së nxehtësisë përshtatet në mënyrë të përkryer me gamën e Daikin Altherma 3.

Përfitime të tjera të Daikin Altherma HPC

Kontrollet

Daikin ofron një shumëllojshmëri të gjerë kontrolluesish që janë funksionalë dhe kanë një dizajn të shkëlqyer.

Kapacitet i shpejtë dhe i lartë

Daikin Altherma HPC kombinon avantazhet e ngrohjes rezidenciale nën dysheme dhe radiatorëve. Ajo ofron kapacitet të lartë ngrohjeje ose ftohjeje më shpejt dhe në temperatura shumë të ulëta (regjimi 35/30°).

Qarkullimi i moduluar i ajrit

Kur ka më pak kërkesë për ngrohje, njësia e modulon qarkullimin e ajrit për të ngadalësuar normën e ventilatorit, dhe gjatë procesit, ul zhurmën gjatë punës. Një ventilator standard me NDEZJE/FIKJE që punon njëkohësisht me shpejtësi të lartë mund të rrisë në mënyrë drastike zhurmën.

Inverteri DC

Daikin Altherma HPC përdor teknologjitë më të larta për të konsumuar më pak energji elektrike ndërkohë që ruan performancën e besueshme.