Skip to main content

Komplete të reja të njësive për trajtimin e ajrit për të lidhur AHU-të me njësitë e jashtme DX

Bruksel, 21 nëntor 2023 – Daikin ka njoftuar prezantimin e kompleteve të reja të valvulave të zgjerimit dhe kutisë së kontrollit, për lidhjen e lehtë të njësive të jashtme Daikin DX (Direct eXpansion) me njësitë e trajtimit të ajrit. Kompletet e reja funksionojnë gjithashtu me agjentin ftohës me GWP më të ulët R-32, duke ofruar një zgjidhje me karbon të ulët për ngrohjen, ftohjen dhe ajrin e pastër që krijon një komoditet optimal për hapësirat komerciale.

Bëjmë më të lehtë dekarbonizimin e ndërtesave duke rritur komoditetin

Lidhja e njësive të trajtimit të ajrit (AHU-ve) me njësitë e jashtme DX ofron përfitime të rëndësishme për hapësirat komerciale, duke optimizuar komoditetin e brendshëm dhe duke ofruar efikasitet të lartë të energjisë. Sistemet DX reagojnë menjëherë ndaj ndryshimit të ngarkesave në temperaturën e ajrit të pastër, duke rezultuar në një temperaturë të qëndrueshme dhe komode të brendshme, pa humbje energjie.

Për më tepër, njësitë më të fundit të inverterit VRV 5 përdorin agjent ftohës R-32 me GWP më të ulët. Prandaj, ato mund të zvogëlojnë ndjeshëm gjurmën e karbonit të ndërtesave, duke ndihmuar bizneset të arrijnë objektivat e tyre të gjelbra, ndërsa sigurojnë që zgjidhja të jetë e gatshme për të ardhmen.

Prakticitet dhe zgjedhje

Kompleti i fundit i zgjerimit EKEA është përmirësuar ndjeshëm, duke ofruar thjeshtësinë dhe efektivitetin e kostos së një zgjidhjeje të paketuar me fleksibilitet të shtuar dhe opsione konfigurimi për të mundësuar personalizim efektiv për t’iu përshtatur nevojave individuale.

Shtimi i tre kapaciteteve të reja (300, 350 dhe 400) ofron një gamë të plotë të kompleteve të valvulave të zgjerimit nga 5 në 69,3 kW për të përmbushur çdo kërkesë ndërtese. Me pesë mënyra kontrolli të disponueshme, projektuesit mund të zgjedhin zgjidhjen më të përshtatshme, duke balancuar lehtësinë e integrimit dhe kohën e reagimit. Kompletet mund të përdoren në kushte ekstreme të motit deri në minus 20˚C.

Ofertë me një ndalesë

Kompletet AHU të Daikin mund të përdoren me çdo njësi për trajtimin e ajrit me serpentinë DX me R-32 (ose R-410A), megjithatë për të thjeshtuar furnizimin, Daikin ofron një zgjidhje të paketuar. Kjo përmban një njësi të jashtme Daikin DX dhe Daikin AHU me kompletin e valvulës së zgjerimit dhe kutinë e kontrollit të vendosur nga fabrika, duke ofruar pajtueshmëri të gatshme, me një pikë të vetme kontakti. Përzgjedhja e një prej zgjidhjeve për AHU që arrin fluks ajri deri në 140 000 m³/orë është e lehtë falë softuerit të dedikuar të Daikin.

EKEA - Paketa e ajrit të pastër Daikin

Joao Teixeira, specialist i produkteve VRV pranë Daikin thotë:

“Ne po punojmë vazhdimisht për të zhvilluar produkte inovative me një gjurmë më të ulët CO2, që synojnë të ofrojnë ndërtesa tregtare net-zero. Duke mundësuar integrimin e pompave të nxehtësisë VRV 5 me sistemet AHU, kompleti i valvulave të zgjerimit EKEA ofron komoditet dhe thjeshtësi me potencialin për personalizim të mëtejshëm për të siguruar përdorim optimal të energjisë, duke përdorur agjentët ftohës me GWP më të ulët si R-32 për të reduktuar ndikimin në mjedis.

Komponentët e sistemit

Për të integruar AHU-të me një sistem DX nevojiten 5 elementë kyç. Më poshtë një përmbledhje e shkurtër e komponentëve dhe funksionit të tyre.

EKEA - Komponentët kryesorë dhe lidhja elektrike
  1. Një njësi e jashtme DX (shembull: Njësia e jashtme VRV 5), ofron një përgjigje të shpejtë ndaj ndryshimit të kërkesave të ngarkesës dhe kostove të ulëta të funksionimit
  2. Një AHU Daikin (ose e një pale të tretë) me shkëmbyes nxehtësie DX (Direct eXpansion). Shkëmbyesi i nxehtësisë DX zëvendëson shkëmbyesin e nxehtësisë me bazë uji. Të gjithë elementët e tjerë të AHU-së mbeten të njëjtë
  3. Kompleti i valvulës së zgjerimit që rregullon fluksin e agjentit ftohës (dhe si e tillë kapacitetin e dërguar) në AHU
  4. Kutia e kontrollit që rregullon kompletin e valvulës së zgjerimit dhe kapacitetin e njësisë së jashtme bazohet në hyrjen e kontrollorit dhe sensorëve/termistorëve. Në varësi të llojit të kontrollit dhe vendosjes së termistorit, rregullimi mund të bëhet në temperaturën e ajrit të furnizimit ose të kthimit ose nëpërmjet temperaturës së avullimit/kondensimit
  5. Një kontrollues Daikin ose DDC i cili, në varësi të komanduesit, do të ofrojë një ekuilibër midis lehtësisë së integrimit dhe kohës së reagimit ndaj ngarkesave në ndryshim

Për më shumë informacion, shkarkoni broshurën më poshtë.

Të drejtat e autorit për fotografitë: Daikin Europe

Rreth Daikin

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. është një filial i grupit global Daikin Industries, dhe ofruesi kryesor i teknologjisë së ngrohjes, ftohjes, ventilimit, pastrimit të ajrit dhe ftohjes (HVAC&R) në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë. Daikin projekton, prodhon dhe sjell në treg një portofol të gjerë produktesh, shërbimesh mirëmbajtjeje, si dhe zgjidhje të gatshme për qëllime banimi, komerciale dhe industriale. Deri më tani Daikin Europe ka mbi 13 700 punonjës në më shumë se 57 filiale të konsoliduara. Ai ka 14 objekte prodhuese me bazë në Belgjikë, Republikën Çeke, Gjermani, Itali, Spanjë, Austri, Mbretërinë e Bashkuar, Turqi, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Mbretërinë e Arabisë Saudite. Selia e grupit Daikin Europe është në Ostend, Belgjikë. Kompania është themeluar në vitin 1972, prodhimi në Evropë ka filluar në 1973.

Rreth Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries u themelua në vitin 1924, në Osaka, Japoni. Grupi global punëson mbi 96 000 njerëz në mbarë botën dhe është lider në treg për sistemet e pompave të nxehtësisë dhe ajrit të kondicionuar, si dhe për filtrimin e ajrit. Është i vetmi prodhues në botë që zhvillon dhe prodhon pajisje për ngrohje, ventilim, ajër të kondicionuar dhe ftohje, si dhe agjentë ftohës brenda kompanisë. Kompania arriti 28,2 miliardë euro qarkullim shitjesh në vitin fiskal 2022 (1 prill 2022 – 31 mars 2023).

Kontaktet për median Daikin Europe N.V.

Sofie Sap – T.: +32 472 580482 Email: sap.s@daikineurope.com

Daisuke Kakinaga – T.: +32 465 462321 Email: kakinaga.d@bxl.daikineurope.com

Kontakti për median për pyetjet rreth produkteve Daikin Europe N.V.

Gill De Bruyne – T.: +32 486 523554 Email: debruyne.g@daikineurope.com

Artikujt përkatës