Skip to main content

Zgjidhje për ftohje për një lagje krejt të re në Milano

Daikin kohët e fundit furnizoi dy çillerë centrifugalë me ftohje me ujë nga Gama e DWSC për një projekt të rëndësishëm ftohjeje distrikti në Milano, Itali. Njësitë e reja të instaluara për këtë projekt do të pajisë me ftohje një lagje të qytetit e cila është projektuar të jetë moderne, e gjelbër dhe me qëndrueshmëri mjedisore.

 

Produktet e instaluara

2x DWSC

Kapaciteti total i ftohjes: 5MW

 

Situata

Projekti synon të pajisë me ftohje distrikti një zonë të Milanos si pjesë e transformimit të tij për t’u bërë një “lagje bashkëkohore”. Ky projekt modern i rizhvillimit urban synon të krijojë një peizazh të ri dhe vende për të jetuar në qytet. 

Zona përfshin ndërtesa banimi (500 shtëpi), 10 000 m2 të dedikuara për pikat e shitjes me pakicë dhe 30 000 m2 hapësira për zyra, të gjitha në një park 160 000 m2, i cili është vetëm 16 minuta nga Milano Duomo.

Objektivat kryesorë të këtij projekti rizhvillimi ishin përmirësimi i efikasitetit të energjisë dhe minimizimi i ndikimit mjedisor të zonës. Për të arritur këtë, një sistem efikas ftohjeje ishte jetik për uljen e konsumit të energjisë dhe reduktimin e emetimeve të CO2.

Për më tepër, instalimi duhej të kontrollohej nga distanca dhe të monitorohej në mënyrë efektive nga një sallë kontrolli e vendosur në një pjesë të ndryshme të qytetit.

Lexoni më shumë këtu rreth zgjidhjeve të Daikin për ftohjen e distriktit

 

Zgjidhja

Për të përmbushur kapacitetin e kërkuar ftohës të projektit, efikasitetin dhe kufizimet mjedisore, Daikin furnizoi dy njësi çiller centrifugalë nga Seria DWSC.

Lexoni këtu në lidhje me Serinë Centrifugale të prezantuar së fundmi nga Daikin

Njësitë ofrojnë kapacitet të lartë me konsum të ulët energjie falë kompresorit centrifugal dhe dizajnit të optimizuar të njësisë, të gjitha të zhvilluara nga Daikin. Seria DWSC ka gjithashtu një inverter Daikin të integruar në panelin elektrik të njësisë, i cili do të ndihmojë në përshtatjen e vazhdueshme të konsumit të energjisë së njësive me nevojat për ftohje të zonës së shërbyer nga instalimi për të shmangur humbjen e energjisë.

Lexoni më shumë këtu rreth teknologjisë së inverterit dhe pse ngarkesa e pjesshme është e rëndësishme

Njësitë kombinojnë DaikinOnSite (DoS), një shërbim unik për monitorimin në distancë dhe mirëmbajtjen inteligjente, me një zgjidhje kontrolli të integruar në njësi për të pajisur me opsione të monitorimit dhe kontrollit në distancë. Kjo u mundëson përdoruesve në distancë të analizojnë performancën dhe funksionimin e çillerëve dhe të planifikojnë mirëmbajtjen parandaluese për të zvogëluar mundësitë e avarive dhe për të siguruar vazhdimësinë e funksionimit.

 

Artikujt përkatës