Skip to main content

Hoteli historik zgjedh përmirësim me qëndrueshmëri mjedisore, me pompat VRV të nxehtësisë L∞P nga Daikin

Las Arena, Valencia

Kur bëhej fjalë për përmirësimin e sistemeve ekzistuese VRV për të reduktuar kostot e mirëmbajtjes dhe për të përmirësuar më tej kontrollin e komoditetit, zgjedhja e një zgjidhjeje zëvendësuese me gjurmë më të ulët të CO2 ishte në krye të axhendës.

I vendosur në Playa de Las Arenas në Valencia, hoteli i veçantë arkitektonik me pesë yje Balneirio Las Arenas daton në vitin 1898. Filozofia e tij është e përqendruar në ofrimin e luksit dhe komoditetit të mysafirëve dhe vizitorëve.

Kujdesi për mjedisin është gjithashtu thelbësor për etikën e hotelit. Kur bëhej fjalë për përmirësimin e sistemeve ekzistuese VRV për të reduktuar kostot e mirëmbajtjes dhe për të përmirësuar më tej kontrollin e komoditetit, zgjedhja e një zgjidhjeje zëvendësuese me gjurmë më të ulët të CO2 ishte në krye të axhendës.

Pasi kishte punuar tashmë me Daikin, hoteli zgjodhi të zëvendësojë pompat ekzistuese të nxehtësisë me pompat e nxehtësisë L∞ P nga Daikin VRV, duke pasur parasysh se objektivat kryesore të rinovimit ishin qëndrueshmëria dhe ulja e kostove të funksionimit.

Pronari i hotelit zgjodhi pompat e nxehtësisë VRV me rikuperim të nxehtësisë, ku nxehtësia e marrë nga dhomat që kanë nevojë për ftohje ripërdoret për të ngrohur zonat më të ftohta diku tjetër, duke ofruar kursime të mëdha. 

 

 

E përfunduar sipas buxhetit dhe në kohë

Fillimisht i planifikuar si një program dyvjeçar, për të minimizuar shqetësimet për mysafirët, projekti u përfundua në një rekord prej gjashtë muajsh, duke përfituar nga mbyllja e hotelit për shkak të pandemisë së Covid-19.

“Shpejtësia e ekzekutimit, falë mbështetjes së Daikin, siguroi që i gjithë operacioni të kryhej sipas planit të caktuar.”

Komenton Jesus Perez, instalues i kondicionerëve për programin e modernizimit. 

U zëvendësua një total prej 88 njësive të jashtme, duke ruajtur 485 nga njësitë e brendshme ekzistuese, me avantazhet e lidhura të ofrimit të kursimeve të kostos dhe një reduktim të konsiderueshëm të kohës së projektit.

Sipërmarrja përfshinte konvertimin e sistemit ekzistues me dy tuba në një konfigurim me tre tuba dhe zgjerimin e sistemit duke shtuar njësi të brendshme për t’u shërbyer më mirë zonave të hollit. 

bg-image

“Ne kemi arritur qëllimin tonë për kontroll efikas të klimës me një markë premium që ofron komoditetin dhe cilësinë e ajrit të brendshëm që meritojnë klientët tanë, përveç qëndrueshmërisë dhe respektit për mjedisin - një vlerë parësore për hotelet tona.” 

Carlos Boga, Drejtor, Hotel Balneario Las Arenas 

Kërkesat e projekteve

Kondicionimi i ajrit
Perde ajri
Purifikimi i ajrit
Kontrolli
Ngrohje
Ujë i ngrohtë
Ftohja frigoriferike
Ajrosja

Viti i instalimit

2022

Sistemet e instaluara

  • 88 njësi të jashtme u ndryshuan, duke përfshirë 22 sisteme të reja të rikuperimit të nxehtësisë VRV
  • 60 kuti shpërndarëse- u ndryshuan nga sistemi me 2 tuba në 3 tuba
  • 24 njësi të brendshme për lobin

Komoditet reagues 

Sistemi i rikuperimit të nxehtësisë ofron komoditet maksimal për mysafirët dhe përdoruesit e hapësirave të eventeve të hotelit dhe zonave të konferencave.

Zonat e veçanta të temperaturës mundësojnë që çdo dhomë të kontrollohet individualisht, duke rregulluar kushtet e komoditetit për t’iu përshtatur individit ose aktivitetit. Si pjesë e rinovimit, mini BMS inteligjent Touch Manager i Daikin u instalua me lidhje në re kompjuterike. Kjo i lejon menaxhimit të hotelit të sigurojë nga distanca nivelet e komoditetit, duke ofruar kontroll të plotë për të optimizuar përdorimin e energjisë.

 

L∞P nga Daikin

Ky projekt është një shembull i filozofisë L∞P nga Daikin, duke ripërdorur burimet e disponueshme në mënyrë të përgjegjshme dhe cilësore. 

Ekonomia cirkulare është zbatuar në dy nivele në këtë projekt. Së pari, tubacionet e bakrit dhe njësitë e brendshme u ruajtën nga sistemi fillestar, me kursime të konsiderueshme në burime dhe kohë projekti. Së dyti, pompat e reja VRV të nxehtësisë LOOP nga Daikin ripërdorin agjent ftohës të disponueshëm nga dekomisionimi 

485 njësi të brendshme ekzistuese u ruajtën, duke ofruar kursime në kosto dhe një kohë projekti të reduktuar ndjeshëm.

i sistemeve. Agjenti ftohës është i rikuperuar, që do të thotë se rigjenerohet në mënyrë cilësore për të pasur të njëjtën cilësi si agjenti ftohës i virgjër, me ndryshimin se nuk konsumon burimet e Tokës. 

Rinovimi në shkallë të gjerë i kryer në Hotel Balneario Las Arenas ilustron se si teknologjia e sotme mund t'u mundësojë ndërtesave të reduktojnë gjurmën e tyre të karbonit dhe të shkurtojnë faturat e energjisë shpejt dhe me kosto efektive, thjesht duke ndryshuar njësitë e jashtme. 

Hoteli vazhdon të funksionojë në një mënyrë shumë më të qëndrueshme dhe efikase, duke mbrojtur mjedisin duke kursyer në kosto dhe duke përmirësuar më tej komoditetin. 

Planifikimi

Njësitë e reja VRV ofrojnë kontroll të pavarur të klimës për dhomat e gjumit të mysafirëve dhe zonat e konferencave, duke maksimizuar komoditetin e mysafirëve. 

Ndërtim gjenerik

Lidhja me renë kompjuterike i jep menaxhimit të hotelit kontroll të plotë për të optimizuar përdorimin e energjisë. 

Kompleks ndërtesash

Të instaluara në çati, pompat VRV të nxehtësisë L∞P nga Daikin me rikuperim të nxehtësisë reduktojnë gjurmën e karbonit të hotelit dhe kostot e mirëmbajtjes. 

Artikujt përkatës